16.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  08.07.2019 14:18

Hitni koridor

 

Svjedočili smo snimci karlovačkih vatrogasaca koji pokušavaju doći do vozila u plamenu na autoputu, no vozači nisu htjeli osloboditi prolaz. Hrvatske autoceste pokrenule su kampanju koju podržava i Hrvatska vatrogasna zajednica, a kojom se upozorava na važnost hitnog koridora jer njime spašavamo nečiji život!

Kad interventno vozilo hitne pomoći, vatrogasaca ili policije ne može na vrijeme stići na mjesto nesreće, stvaraju se kolone i ugrožava se život unesrećenih. Ako je unesrećena osoba zaprimljena u hitni prijam i dobije odgovarajući tretman u roku jednoga sata od trenutka nastanka ozljede, njezine su mogućnosti za preživljavanje veće od 85 %.

Za prolazak interventnih vozila potrebno je stvoriti prometni koridor jer on može spasiti nečiji život. Na prometnici s dva prometna traka hitni koridor formira se tako što se vozila u desnom traku pomaknu što više udesno, a vozila u lijevom traku što više ulijevo. Na prometnicama s tri traka oslobađa se srednji trak tako što se vozila u srednjem traku pomaknuu desni trak i propuste interventna vozila.

Vozite savjesno i stvorite hitni koridor jer tako možete spasiti život!

U SLUČAJU ZASTOJA STVORITE PROLAZ!

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja