24.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  26.05.2017 19:52

Kreće projekt Centra za upravljanje katastrofama Kornat

 

Zamjenik župana Zoran Smolić ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije i gradonačelnik Šibenika Željko Burić danas su u Zagrebu održali sastanak s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damirom Lozančićem.

Zamjenik župana Zoran Smolić ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije i gradonačelnik Šibenika Željko Burić danas su u Zagrebu održali sastanak s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damirom Lozančićem.

Na sastanku se razgovaralo o projektu izgradnje zajedničkog prostora u kojem bi bile smještene operativne snage civilne zaštite s prostora Grada Šibenika.

„Formiranje Centra za upravljanje katastrofama nastavak je objedinjavanja hitnih službi koje djeluju u slučaju katastrofa. Ideja je vođena dosadašnjom izvrsnom suradnjom Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda u Šibeniku i Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, koji već niz godina djeluju jedinstveno u istom prostoru što nije slučaj i praksa u drugim županijama.“, rekao je zamjenik župana Zoran Smolić.

„Grad Šibenik je na putu da prvi u Hrvatskoj objedini postojeće dijelove sustava za hitna i intervencijska stanja na jednom mjestu. Riječ je o lokaciji vojarne Bribirskih knezova,  a budući projekt  Centra za upravljanje katastrofama Kornat objedinio bi Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, Centar 112, Zavod za hitnu medicinu i novi Vatrogasni dom.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić iskazavši zadovoljstvo današnjim sastankom.

Dodatni motiv Grada Šibenika za najavljeni projekt je i oslobađanje trenutne lokacije Vatrogasnog doma u Šibeniku, koja će, među ostalim, otvoriti mogućnost povezivanja šibenskih fortifikacija.

Projekt se planira aplicirati na fondove Europske unije,  Operativni program – Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u okviru prioritetne osi „Klimatske promjene i upravljanje rizicima“, na način da će Grad Šibenik i Državna uprava za zaštitu i spašavanje biti partneri na projektu.

Uz suradnike ravnatelja Lozančića, zamjenika župana Smolića i gradonačelnika Burića,  današnjem sastanku  nazočili su i pročelnik Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Područni ured Šibenik Milovan Kević i Petar Vitas, načelnik Sektora Civilne zaštite RH. 

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja