28.03.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  10.04.2010 14:18

Napravljen treći spomen križ

 

U 14:10 sati završena je gradnja trećeg spomen križa na mjestu stradavanja Gabrijela Skočića.

U subotu, 10. 04. 2010. vatrogasci DVD-a Vodice zajedno sa članovima brojnih vodičkih udruga (Vodička glazba, BBK «Orlov krug», Vodički žudiji, UHDDR, JK «Tijat», MK «Okit», MCK «'93»), obitelji Gabrijela Skočića, momcima sa Srime (Športsko – ekološka udruga Srima), obrtnicima Grada Vodica, vatrogascima iz Koprivnice i Đurđevca, meštrima iz udruge «Suhozid» s otoka Paga, vatrogascima iz DVD-a Povljana, tajnikom VZŠK Jordanom Žajom, gradonačelnicom Brankom Juričev - Martinčev ,pročelnicom upravnog odjela za pomorstvo promet i otočni razvoj Šibensko kninske županije Jadrankom Fržop te brojnim građanima Grada Vodica su izgradili 3. križ na mjestu stradavanja vatrogasca DVD-a Vodice Gabrijela Skočića.

Nakon kratke molitve i dogovora oko 10 sati započeta je gradnja križa.

Uistinu je bilo veličanstveno gledati kako iz škrtog kornatskog krša nesebičnim zalaganjem i naporom svih pojedinaca niče još jedan u nizu križeva.

Moramo spomenuti i dr. Aljošu Todorovića koji je čitavo vrijeme bio s nama, te je uz ispunjavanje svoje dužnosti, i sam aktivno učestvovao u gradnji križa

Bilo je potrebno oko 4 sata da križ bude potpuno dovršen. .
Odaziv za učestvovanje u ovoj akciji je bio izuzetno velik, javljali su nam se od djece do onih najstarijih. Nažalost, zbog ograničenog kapaciteta broda, nismo bili u mogućnosti sve prihvatiti, te se ovim putem zahvaljujemo i njima na odazivu.

Ovim činom smo još jednom pokazali da vrijeme nikada neće izbrisati sjećanje na naše vatrogasce, te da su zauvijek u našim srcima.
DVD VODICE




dd

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja