19.03.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  09.08.2018 11:21

Napad na službenu osobu (vatrogasca) u obavljanju svoje dužnosti

 

Vatrogasna zajednica Šibensko kninske županije najoštrije osuđuje napad na pripadnika javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika prilikom obavljanja svoje časne i humane dužnosti. Kolegi koji je pretrpio teške tjelesne ozljede želimo brz oporavak.

Vatrogasac iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika teško je ozlijeđen za vrijeme dežurstva na osiguranju koncerta koji se održao 7. kolovoza u Šibeniku.
Nekoliko osoba vatrogascu je nanijelo teške ozljede dok je pokušavao pomoći osobi i trenutno je hospitaliziran. I dok se okolnosti ovog nemilog događaja još istražuju, ovim putem najoštrije osuđujemo svaki napad na vatrogasce u obavljanju svojeg humanog zadatka.
Kolegi želimo što brži oporavak, a u cijelosti prenosimo reakciju na događaj objavljenu na stranicama JVP Šibenik:

Poštovani,
Danas je nastradao naš kolega prilikom obavljanja službene dužnosti, za vrijeme protupožarnog osiguranja. Ovim putem namjera nam je o najoštrije osuditi ovakav napad na službenu osobu, na vatrogasca, na čovjeka koji obavlja svoj posao.
Također, želimo istaknuti da se nerijetko nalazimo u ovakvim situacijama, međutim većina tih situacija ostaje na verbalnoj razini. Ovakve stvari događaju se ne samo nama, vatrogascima, već i pripadnicima drugih hitnih službi te smatramo da bismo trebali biti zaštićeniji prilikom obavljanja dužnosti.
Ovaj događaj pokazao je težinu i složenost obavljanja našeg posla te očekujemo da će institucije odraditi posao te da će odgovorne osobe snositi pravednu razinu odgovornosti.
Kolegi koji je pretrpio teške tjelesne ozljede i kojeg tek čeka operativni zahvat i oporavak, želimo skori povratak među svoje kolege.
S poštovanjem,
Predsjednik Radničkog vijeća JVP Šibenik
Ivan Cvitan

 

 

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja