05.05.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  18.03.2010 21:12

Posjet Njemačkoj pokrajini Breisgau - Hochschwarzwald

 

Izaslanstvo DVD –a Vodice, zajedno sa tajnikom vatrogasne zajednice Šibensko Kninske županije Jordanom Žajom, posjetilo je svoje prijatelje vatrogasce u Njemačkoj pokrajini Breisgau - Hochschwarzwald.

Izaslanstvo DVD –a Vodice, zajedno sa tajnikom vatrogasne zajednice Šibensko Kninske županije Jordanom Žajom, posjetilo je svoje prijatelje vatrogasce u Njemačkoj pokrajini Breisgau - Hochschwarzwald kako bi preuzeli donirano vozilo kombi WV, te kompresor za punjenje boca zrakom Dräger.
U sklopu boravka vatrogasci su obišli dobrovoljna vatrogasna društva Breisach am Rhein i Kirchzarten , kao i centar za obuku vatrogasaca u Breisachu, te se upoznali s impresivnom opremom i načinom rada njemačkih vatrogasaca. Istodobno je i dogovorena donacija auto-ljestvi mercedes DVD–u Vodicama, te rječnog glisera (sa pentom mercury 75 konja) i kombija mercedes (sa pripadajućom opremom) koji bi trebali naći novog vlasnika u jednom od DVD–ova u županiji Šibensko –Kninskoj. Poseban dojam na vatrogasce je ostavio obilazak hotela Sankt Florian sa 4 zvijezdice u Schwarzwaldu namijenjen samo vatrogascima, koji imaju besplatan smještaj, i njihovim obiteljima.
Izaslanstvo je sudjelovalo i na godišnjoj skupštini županije Breisgau – Hochschwarzwald na kojem je gospodinu Gerhardu Laiu predana plaketa za poseban doprinos pri razvoju vatrogastva u Vodicama. Gosp. Lai je najviše zaslužan za ovu suradnju koja je započela prije 2 godine kada je prvo vozilo i oprema stigla u Vodice. Skupštini se u ime vatrogasaca iz županije Šibensko – Kninske obratio gosp. Jordan Žaja uputivši kolegama iz Njemačke prijateljske pozdrave i pozvavši ih na našu obalu. Na skupštini je dogovorena daljna suradnja, kako na profesionalnoj tako i na prijateljskoj razini.
Članovi DVD-a Vodice se žele zahvaliti svojim prijateljima i kolegama iz Njemačke na doniranoj opremi, te se nadaju kako će uskoro moći uzvratiti na njihovom srdačnom gostoprimstvu.
Slike sa putovanja u Njemačkoj možete pogledati na stranici www.dvd-vodice.hr .

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja