05.05.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  05.03.2010 16:33

Održana svečano-radna sjednica Stožera zaštite i spašavanja Šibensko-kninske županije

 

U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite, jučer je u Uredu župana održana svečano - radna sjednica Stožera zaštite i spašavanja Šibensko-knionske županije, kojom je predsjedavao zamjenik župana Željko Šimunac u svojstvu načelnika Stožera.

U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite, jučer je u Uredu župana održana svečano - radna sjednica Stožera zaštite i spašavanja Šibensko-knionske županije, kojom je predsjedavao zamjenik župana Željko Šimunac u svojstvu načelnika Stožera. Na sjednici je naglašeno da je sadašnje vrijeme mnogo opasnije od načina života kakvim se nekad živjelo i sasvim je izvjesno kako je ljudska svijest o nesrećama i katastrofama sve prisutnija. Zaštita i spašavanje stanovništva i materijalnih i kulturnih dobara postaje važno područje djelovanja i interesa čovječanstva. Sve učestalije su prirodne, tehničko-tehnološke i ekološke nesreće sa nesagledivim posljedicama. Upravo stoga se sustav zaštite i spašavanja intenzivno razvija i danas poprima sve veću važnost.
Na radnom dijelu sjednice Stožera usvojeno je Izvješće o stanju zaštite i spašavanja na području Šibensko-kninske županije za 2009. godinu i Smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja za 2010 godinu. Razmatran je i usvojen Plan rada Stožera i Plan rada Stožera za požarnu sezonu 2010. Pročelnik PUZS Šibenik Milovan Kević upoznao je prisutne članove Stožera sa Programom obuke članova Stožera, te planom vježbi zaštite i spašavanja "Knauf 2010" i "Krka 2010". U cilju postizanja potrebne razine spremnosti u travnju 2010. bi se održala državna terenska vježba zaštite i spašavanja za slučaj velike nesreće na prostoru tvornice "Knauf", dok u je svibnju 2010. planirana terenska vježba zaštite i spašavanja za slučaj evakuacije iz područja nacionalnog parka Krka.

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja