19.05.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  05.05.2012 10:40

U Tisnu otkriven spomen - križ poginulim vatrogascima

 

Na groblju Sv. Duha u Tisnom otkriven je spomen križ dvanaesterici vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnoga, koji su poginuli u požaru na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007. u najvećoj mirnodopskoj tragediji u Hrvatskoj.

Na groblju Sv. Duha u Tisnom večeras je svečano otkriven spomen križ dvanaesterici vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnoga, koji su poginuli u požaru na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007. u najvećoj mirnodopskoj tragediji u Hrvatskoj.

Istina o kornatskoj tragediji mora se saznati, kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je također nazočio otkrivanju spomenika vatrogascima.

Ostojić je naveo kako spomenik nije utjeha roditeljima vatrogasaca, čija su djeca izgubila živote na Kornatu, no kako vjeruje da će istina izići na vidjelo.

Načelnik Općine Tisno i SDP-ov saborski zastupnik Ivan Klarin kazao je kako je spomenik vatrogascima izgrađen uz veliku pomoć Tišnjana koji žive u Australiji te novcem Općine Tisno.

Svečanosti otkrivanju spomenika vatrogascima nazočili su i neki od roditelja poginulih, koji su istaknuli kako je to mala utjeha, jer do danas nisu doznali istinu o stradavanju svojih najmilijih.

Ministar Ranko Ostojić upisao se večeras i u knjigu žalosti u prostorijama DVD-a Tisno ispred kojih su, pod spomen ploču, položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule vatrogasce.

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja